BROADCAST
DR. HELANDER & THIRD WARD feat. LITTLE WILLIE MEHTO
Jiri Nikkinen The Beatles Tribute Band
Screaming Jay & The Bones
SOUL OPERATORS feat. Susanna Erkinheimo
Kikka-Silja Ystävineen

TERVETULOA RYTMIRAITEELLE 17.8.2019

Rytmiraide-festivaali jatkaa tänäkin vuonna tutulla ja jo toimivaksi todetulla sapluunalla. Luvassa on rentoa yhdessäoloa, maittavaa ruokaa sekä ennen kaikkea laadukasta ja monipuolista musiikkia. Tapahtuma järjestetään nyt kolmannentoista kerran Kurikan Wanhan Aseman kulttuurihistoriallisessa miljöössä. Rytmiraide ei ole iso massatapahtuma, vaan ihmisen kokoinen festivaali, jossa on tunnelma kohdallaan ja kaikki toimii kuin se kuuluisa junan vessa.

Alla tiivistelmä illan esiintyjistä, tarkempaa tietoa bändien kokoonpanoista ja musiikista löytyy esiintyjät-välilehdeltä kautta. Soitto alkaa heti klo 18 jälkeen, joten saavuthan ajoissa paikalle. Festivaalille on myös bussikuljetus Seinäjoelta, bussin aikataulun ja reitin ilmoitamme myöhemmin. Ravintola Wanha Asema tarjoaa herkkuja notkuvan buffet-pöydän ja baarista löytyy kostuketta jokaiseen makuun.

Ylpeänä julkistamme Rytmiraide-festivaalin ohjelman vuosimallia 2019:

Viime vuoden Rytmiraide sai surureunukset, kun legendaarisen Broadcast-yhtyeen Esa Kaartamo menehtyi traagisesti vain päivää ennen Rytmiraide-esiintymistä. Kaiken tapahtuneen jälkeen olemme nöyrän kiitollisia ja iloisia, että saimme bändin tämän vuoden ohjelmistoomme. Kim Lönnholmin ja Edu Kettusen tähdittämä Broadcast tekee yhden kesän harvoista keikoistaan Rytmiraiteella. Esa Kaartamon tilalla bändissä soittaa ja laulaa Rytmiraide-yleisölle Hoedownista tuttu Mika Kuokkanen. Tyylipuhtaasta Amerikka-soundistaan ja upeasta stemmalaulustaan tunnettu kulttibändi on jälleen erinomaisessa vedossa ja makasiinin lauteilla hehkuu takuuvarmasti Kalifornian aurinko. You break my heart…

Blues-diggareille on tarjolla taatusti "sitä ihteään”, kun Rytmiraiteen lavalle astuu Dr. Helander Third Ward feat. Little Willie Mehto -kokoonpanon kanssa. Ministeritason tervehdyksen tuo bändissä bassoa soittava Bluesministeri Esa Kuloniemi. Kyseessä on tämän hetken Suomi-bluesin superyhtye, joka on saanut ylistäviä arvioita sekä keikoistaan että levyistään. Dr. Helanderista voidaankin blueslegendoja mukaillen sanoa; I am the blues.

Seinäjoelta lähtöisin oleva laulaja-pasunisti Jay Kortehisto tuo Screaming Jay & The Bones -bändinsä tämän vuoden Rytmiraiteelle. Taidokkaan bändin R&B-painotteinen kattaus sisältää myös huimia tulkintoja jazzin helmistä ryyditettynä Jayn mielipuolisilla scat-sooloilla. Tällaista on harvoin tarjolla: kuule, näe ja koe bändin ensivierailu maakunnassa.

Loppuillasta matkaame 60-luvun Liverpooliin, kun lavalle astuu maailmallakin mainetta niittänyt Jiri Nikkinen Beatles Tribute Band. JNBTB esittää kattavan läpileikkauksen The Beatles-yhtyeen tuotannosta oikealla the 60’s -asenteella originaaleista sävellajeista. Tämä musiikki on kaikille universaalin tuttua ikään tai kansallisuuteen katsomatta. All you need is love…

Oman maakunnan timantinkova Soul Operators saapuu Rytmiraiteelle upean solistinsa Heidi Kurtin johdattamana, vierailijanaan niin ikään upea Susanna Erkinheimo. Ennakkotietojen mukaan kyseessä on poikkeuksellisen kova setti, joka vetää puoleensa magneetin tavoin - ja nyt ei puhuta Kurikan uudesta risteyksestä, vaan ammattitaidolla toteutetun groove-musiikin maagisesta voimasta. Bändin sanoin: Soul is in the house!

Festivaalin aloittaa Kikka-Silja Ystävineen. Maanmainio trio tarjoilee kansalle takuuvarmoja Kikka-hittejä luomuhenkisesti ja folkilla otteella. Alkusetin jälkeen bändi kiihdyttää ja viihdyttää myöhemmin illalla Aseman Baarissa. Varovainen arvaus on, että tämä osuu ja uppoaa yleisöön kuin Sukkula Venukseen.

Lipunmyynti alkaa toukokuun aikana ja oma piletti kannattaa lunastaa hyvissä ajoin. Festivaalialueelle mahtuu noin tuhat henkeä. Olethan sinä yksi heistä?

Nähdään Rytmiraiteella!