BROADCAST
DR. HELANDER & THIRD WARD feat. LITTLE WILLIE MEHTO
Jiri Nikkinen The Beatles Tribute Band
Screaming Jay & The Bones
SOUL OPERATORS feat. Susanna Erkinheimo
Kikka-Silja Ystävineen

HOEDOWN VIERAINAAN MAARIT JA SAMI HURMERINTA SEKÄ EDU KETTUNEN

hoedown-2016Hoedown on suomalaisen roots-musiikin instituutio.  Moni on bändin nähtyään vannonut sen olevan Suomen paras. Hoedownin perusti Mika Kuokkanen v. 2002 ja siinä soittaa seitsemän suomalaista huippumuusikkoa, jokainen alansa mestari omalla tontillaan.

Hoedown- yhtyeen oma Hoedown Klubi helsinkiläisessä ravintola Juttutuvassa on käsite. Vuonna 2003 perustetulla klubilla Hoedown- yhtyeellä on ollut lukuisia tunnettuja vieraita, jotka ovat esittäneet omia lempikappaleitaan roots- musiikin alueelta. Nyt Rytmiraiteen yleisöllä on tilaisuus kokea tämä klubin tiheä tunnelma.

Rytmiraiteella Hoedownin vierailevina solisteina Maarit ja Sami Hurmerinta sekä Edu Kettunen.

Hoedown on julkaissut seuraavat korkealle arvostetut levyt:

  • Hoedown (2007)
  • Black & White tupla (2010)
  • TOKELA & HOEDOWN: HONKY TONK MERRY-GO-ROUND (2008)
  • Tuomari Nurmio & Hoedown: Tales Of Judge Bone vol 1 – tämän äänittteen toinen osa julkaistaan keväällä 2016

http://www.hoedown.fi/

 Hoedownin muusikot

Esa Kaartamo · laulu, kitara

Mika Kuokkanen · laulu, akustinen kitara

Ninni Poijärvi · laulu, viulu, haitari, saksofoni

Jarmo Nikku · kitara, mini12, mandoliini

Olli Haavisto · pedal steel, lap steel, mandoliini

Masa Maijanen · basso

Topi Kurki · rummut

Aatsi Nuppola · miksaus

MAARIT JA SAMI HURMERINTA

maaritsami-tnMaarit Helena Hurmerinta o.s. Äijö  aloitti laulajan, muusikon ja musiikintekijäuransa vuonna 1972 ja käyttää kaikkien tuntemaa taiteilijanimeä Maarit.

Hän on avioliitossa muusikko Sami Hurmerinnan kanssa, joka on arvostettu kitaristi ja musiikintekijä.  

Maaritin ensimmäinen levy ilmestyi v. 1973 Love Recorsin julkaisemana. Tähän mennessä Maarit on uransa aikanaan julkaissut 18 levyä.  Tämän lisäksi hän on esiintynyt lukuisten muiden artistien levyillä ja uransa alkuvuosikymmeninä hän teki paljon studiotöitä muiden laulajien taustalaulajana.

Maaritin tunnetuimpia hittejä ovat mm. Jäätelökesä, Laakson Lilja, Lainaa vain, Hymypoika, Anna Tukan Valuu Vaan, Sua Ehkä Liikaa Pomputin.  Hänen pitkäsoittolevynsä sisältävät useita musiikin helmiä näiden tunnettujen hittien lisäksi.
Maarit on tehnyt vuodesta 1974 tiivisti musiikkia elämänkumppaninsa Sami Hurmerinnan kanssa ja esim. v. 1980 ilmestynyt pitkäsoitto Nykyajan Lapsi kokonaan Sami Hurmerinnan säveltämä, sovittama ja tuottama.

Maaritin ja Samin musiikilliset tavoitteet ovat aina olleet kunnianhimoisia ja musiikin valtavirrasta poikkeavia.  Levytyksissä ja esiintymisissä heillä on ollut kumppaneinaan lukuisa määrä muita huippumuusikoita.  Sami on ollut pääsääntöisesti näiden kokoonpanojen kapellimestari. Vuonna 2010 Maarit esiintyi 1. luokan postimerkissä ja syksyllä 2013 hän oli mukana televisiossa nähtävässä Vain elämää -ohjelman toisella kaudella.

Sami Hurmerinnan ensimmäinen oma yhtye oli vuonna 1972 perustettu Taivaanvuohi, jota seurasivat Maaritin Afrikan Tähti, Janus, Hurmerinta-Sorvali Big Band ja Frank Robsonin Atrain. Huhtikuussa 1978 ilmestyi Love Recordsin kautta Sami Hurmerinnan eponyymi sooloalbumi. Hurmerinnan lisäksi albumilla olivat mukana muun muassa Pave Maijanen, Pepe Willberg, Kari Kuusamo ja Upi Sorvali. Vuonna 1985 Hurmerinta julkaisi albumin ja singlen käyttäen nimeä Sam Haze.

Maaritin ja Samin yhteisesiintyminen Hoedownin muusikoiden  kanssa tulee olemaan taitavien laulajien ja kovan luokan kitaristien upea kohtaaminen.

http://www.maarithurmerinta.net/

EDU KETTUNEN

edukettunenErkka Lauri ”Edu” Kettunen on  laulaja ja lauluntekijä, joka Kettunen aloitti uransa 1980-luvun alussa Broadcast-yhtyeen kitaristina, mutta siirtyi myöhemmin soolouralle. Kettusen tunnetuin kappale on ”Lentäjän poika” samannimiseltä albumilta vuodelta 1986. Kappale on päässyt peruskoulujen musiikkikirjaankin

Vuonna 1998 Kettunen levytti yhdessä Mikko Kuustosen ja Esa Kaartamon kanssa albumin Kaartamo, Kettunen, Kuustonen. Levyn avausraita, Kettusen sanoittama ”Elämän haamu”, soi runsaasti radiossa. Vuonna 2002 tehtiin toinen KKK-albumi. Tällä tuplalevyllä oli mukana useita muitakin artisteja, kuten Kari Tapio ja Maarit Hurmerinta.

Kettuselle annettiin yhdelle suomalaiselle sanoittajalle vuosittain myönnettävä Juha Vainion rahaston tunnustuspalkinto vuonna 2006. Kettunen tunnetaan myös muille sanoittamistaan ja säveltämistään kappaleista, muun muassa Broadcast-yhtyekumppani Kim Lönnholmin hitistä ”Minä olen muistanut” vuodelta 1989. Nykyisin hän tekee musiikkia myös poikansa kanssa. Kaikkiaan hän on julkaissut omissa nimissään tai ollut keskeisessä roolissa noin kahdellakymmenellä pitkäsoitolla.

Edu keikkailee harvakseltaan, mutta on useasti nähty solistivieras Hoedownin kanssa ja Rytmiraiteen keikalla tulee tapahtumaan varmasti mieleen jäävä musiikillinen kokemus..

Musiikin lisäksi Kettunen on tehnyt piirroksia ja pienoismalleja. Toukokuussa 2010 avattiin helsinkiläisessä Art Frida -galleriassa hänen töitään esittelevä näyttely.[5] Hän on myös alkanut rakennella kitaroita. Vuonna 2003 kerrottiin Edun ryhtyneen tekemään pieniä veneitä vaimonsa kanssa.   

https://www.facebook.com/EduKettunenOfficial/