BROADCAST
DR. HELANDER & THIRD WARD feat. LITTLE WILLIE MEHTO
Jiri Nikkinen The Beatles Tribute Band
Screaming Jay & The Bones
SOUL OPERATORS feat. Susanna Erkinheimo
Kikka-Silja Ystävineen

CONQUISTADOR

-In the footsteps of Procol Harum-

Conquistador

Conquistador-bändin syntysanat lausuttiin marraskuussa 2014 - itse kappaleen jo vuonna 1967. Ryhmä astelee monen musiikinharrastajan tunnetiloja vavisuttaneen essexiläisen Procol Harum -yhtyeen jalanjäljissä. Turkulais-ilmajokelais-kannukselainen Conquistador on rakentanut ohjelmistonsa PH:n tunnetuimmista klassikoista, mutta myös vähemmän tutuksi tulleista teoksista. Kaikki muistavat A Whiter Shade of Palen, mutta harvempi esimerkiksi Repent Walpurgis’n.

-Kenellekään muulle, kuin Procol Harumille ei voi sovittaa yksi yhteen homburgia päähän, mutta pyrimme vähintäänkin tunnistettavuuteen, lupaavat Rytmiraide 2015 -festivaalin kokeneet Conquistador-ritarit.

Conquistadorin Procol Harum -ohjelmisto toteutetaan Kurikassa 22. elokuuta 2015 kantaesityksenä. Paikkana ei ole Grand Hotel eikä edes legendaarinen Kurikka-Hotelli, vaan niitäkin vanhempi ja kunnianrvoisempi miljöö eli Kurikan vanha rautatieasema.

esaTakavuosina Procol Harum noteerattiin suomalaisten musiikki- ja nuortenlehtien yleisöäänestyksissä kerta toisensa jälkeen ”parhaaksi ulkomaiseksi bändiksi”. Vuoden 1974 Ruisrockin PH-keikkaa muistellaan musiikkipiireissä samanlaisella lämmöllä ja innolla kuin urheiluporukoissa Lasse Virenin Münchenin ja Montrealin kultajuoksuja.

Procol Harumin vuoden 1974 Ruisrock-biiseistä Conquistador esittää Rytmiraiteessa noin puolet. Loput ovat PH:n uudempaa tai harvinaislaatuisempaa materiaalia.

“Conquistador your vulture sits
Upon your silver shield”

Jukka Oravainen - laulu ja koskettimet
Perttu Hemminki - koskettimet
Kimmo Laaksonen - kitara
Jani Ilander - basso
Esa Kivimäki - rummut