BROADCAST
DR. HELANDER & THIRD WARD feat. LITTLE WILLIE MEHTO
Jiri Nikkinen The Beatles Tribute Band
Screaming Jay & The Bones
SOUL OPERATORS feat. Susanna Erkinheimo
Kikka-Silja Ystävineen

Dalindèo

dalindeopienempi
 
Esikoislevynsä Open Scenes Ricky-Tick Recordsille vuonna 2007 julkaissut Dalindèo tunnetaan yhtenä suomalaisen 2000-luvun jazzin kärkiyhtyeenä. Kitaristi-säveltäjä Valtteri Pöyhösen johtama helsinkiläissekstetti on kerännyt mainetta tyylillisenä edelläkävijänä sekä perinteitä kunnioittavana mutta rajoja rikkovana liveyhtyeenä. Dalindèon musiikille ominaista on tanssittavuus, vahvat melodiat ja elokuvalliset tunnelmat.
 
Bändi on julkaissut yhteensä kolme albumia, jotka ovat saaneet näkyvyyttä myös kansainvälisissä musiikkimedioissa. Viimeisintä albumia, Kallio (KHY Suomen Musiikki, 2013), on kehuttu erityisesti sen onnistuneesta eklektisyydestä ja kaupunginosalle ominaisen värikkään boheemiuden vangitsemisesta musiikilliseen muotoon. Levy voitti vuoden 2013 Jazz Emman.
 
Dalindèo keikkailee säännöllisesti ja on soittanut kotimaansa lisäksi 12 eri Euroopan maassa. Yhtye on nähty mm. Pori Jazzin päälavalla, Lontoon Jazz Caféssa, Kölnin Stadtgartenissa, Wienin Kulturvereignissä, Helsingin Juhlaviikkojen Huvilateltassa sekä Flow- ja Ilosaarirock –festivaaleilla ja nyt Kurikan Rytniraiteessa.
 
Dalindèo esiintyy Rytmiraiteella seuraavassa kokoonpanossa:
Valtteri Laurell Pöyhönen - band leader, kitara
Pekka Lehti - basso
Jose Mäenpää - trumpetti
Petri "Pope" Puolitaival - tenorisaksofoni
Jaska Lukkarinen - rummut
Abdissa "Mamba" Assefa - percussiot
 
Maistiaisia:
 
Soundi:
Sanaparissa ”suomalaista lattarijatsia” on vahvaa toimintahäiriön katkua. Miten istuvat yhteen loska ja lantionvatkaus tai kaamos ja cuica? Dalindèon tapauksessa kohtalaisen mukavasti. Pääkaupunkiseutulainen orkesteri esittää pääosin kitaristinsa Valtteri Pöyhösen biisejä, ja ainakin tyylipuhtaudesta voidaan antaa synninpäästö. Sen sijaan on aivan oma lukunsa pohtia tällaisen musiikin varsinaista tilausta. Olisi tietenkin kohtuutonta vaatia, että Suomessa tehtävän jazzmusiikin pitäisi aina, iankaikkisesti ja mahdollisimman jyrkästi peilata paikallista sielunmaisemaa. Ilman jazziksi puettua Niskalaukaustakin tullaan hyvin toimeen. Silti ei voi välttyä ajattelemasta, että vähän vääriä jumalia tässä sittenkin kumarretaan – vaikka yhdelle raidalle onkin annettu näpsästi nimeksi Solifer-Lento. Dalindèo on musiikin Mika Kaurismäki: juuriltaan repäistynyt bändi, joka on tehnyt täysin toiseen kulttuurikehykseen sulautumisesta itselleen hyveen, ehkä jopa päämäärän.