BROADCAST
DR. HELANDER & THIRD WARD feat. LITTLE WILLIE MEHTO
Jiri Nikkinen The Beatles Tribute Band
Screaming Jay & The Bones
SOUL OPERATORS feat. Susanna Erkinheimo
Kikka-Silja Ystävineen

Untamo Perttu & Solistiyhtye  Kullervo

 

Savotalta Cityyn - Korpikansan sävelaarteita 1917 – 2017

solistiyhtyeyksi pien
Viime suvena Rytmiraiteella juhlittiin pyöreitä vuosia kun festivaalimme täytti 10v.. Tänä vuonna hypellään sitten jo satavuotiaan Suomen tahdissa. 
 
Mitä olisi suomalaisuus ilman suomalaista musiikkia? Eipä juuri mitään, ”se kuuluu päivään jokaiseen”, tätä mieltä on ainakin Untamo Perttu ja Solistiyhtye Kullervo.
 
Untamo Perttu alias Perttu Hemminki on yhtyeensä kanssa sukeltanut syvälle suomalaisen musiikin aarreaittaan ja valinnut sieltä ohjelmistoonsa meidän kaikkien tuntemia  ikivihreitä säveliä sekä  myös jo osin unholaan jääneitä suomalaisen musiikkitaivaan  mestariteoksia jokaiselta itsenäisyytemme vuosikymmeneltä. Nämä omaa aikaansa edustavat ja kuvaavat musiikilliset helmet kuullaan Rytmiraiteella elokuun iltaan ja festivaalin tunnelmaan sovitettuina. Kyseessä on Rytmiraiteelle tehty tilausteos, jota et todennäköisesti pääse kokemaan ja kuulemaan missään muualla. Kannattaa siis olla paikalla, eikä siellä aavan meren tuolla puolen...
 
Kun Untamo Perttu ja Solistiyhtye Kullervo solisteineen astuu Rytmiraiteen telttalavalle, niin luvassa on vähintään yhtä kuuma ja legendaarinen hetki kuin Ansa Ikosella ja Tauno Palolla suomifilmin heinälatokohtauksessa, ja nyt kameraa ei siirretä pilviin. Juhlimme Korpikansan sävelaarteiden tahdissa 100 v. Suomea ilman tärkeilevää pönötystä, juhla-asu vapaa, mutta suotava. 
 
Perttu Hemminki on ollut mukana kaikissa Rytmiraiteen uustuotanto-projekteissa, ja jälki on ollut luvalla sanoen sitä Rytmiraiteen ikivihreää, niin musiikillisesti kuin tunnelmaltaan.
”Hyvää yritetähän, mutta priimaa pakkaa tulemahan"
 
Rytmiraide ylpeänä esittelee:
 
Untamo Perttu & Solistiyhtye Kullervo
Savotalta Cityyn - Korpikansan sävelaarteita 1917-2017

 

BÄNDI:

Untamo Perttu eli Perttu Hemminki. Hammond, syntikka ja Moog Prodigy. Kullervo-kokoonpanon ja biisilistan pääasiallinen kasaaja. Hän päätti noin 10-vuotiaana ostaa sähköurut nähtyään Juha Miedon soittavan sellaisia TV-mainoksessa. Hemminki on saanut musiikin opetusta yhden tunnin ajan Musiikki Järvenpään sähköurkukoulussa. Kappaleena ei ollut Hemmingin toivoma Deep Purplen Fireball, vaan Pikku Hannu - molemmilla käsillä, kuten nuotissa luki. Aikaisempia/nykyisiä bändejä muun muassa Nylon 66'ers, Supersport sekä Untamo Perttu & Kakkorin Sahurit. Tuottajana, sovittajana ja muusikkona Pentti Viherluoto- tribuutti-cd:llä Laitakadun hämärässä (eri esittäjiä). Sanoittajana Aija Puurtisen ja Rytmiraide Allstars ryhmän Brooklynin satu -LP:llä. Mukana myös Rytmiraiteen kesän 2015 Conquistador-/Procol Harum -projektissa.
 
Kimmo Laaksonen, kitarat. Kimmo on ehkä projektin työllistetyin henkilö. Hän joutuu lyhyessä ajassa omaksumaan oman soittotyylinsä rinnalle muun muassa Albert Järvisen, Antero Jakoilan, Pekka Rechardtin, Henrik Granön ja Ile Kallion kitaroinnit. Mutta häneltä se toki käy. Kimmon aikaisempia bändejä mm. I'Dees, Supersport, Untamo Perttu & Kakkorin Sahurit sekä Conquistador.
 
Jani Ilander, basso. Ikken bändiura on pitkälti identtinen Kimmo Laaksosen uran kanssa. Mutta on "Ikkellä" myös sivuprojekteja, joissa hän saattaa basson sijasta soittaa kitaraa. Ilander on eläytyjä, joka löytää kappaleen ytimen, oli tyylilaji mikä tahansa.
 
Jani "Nolu" Vilhunen, rummut & percussion-soittimet. Jos Vilhusen kaikki bändit/projektit luettelisi, olisi teksti pitempi kuin Köksän Baarin kuukauden ruokalista. Voi sanoa, että kaikki edellä mainitut bändit ja paljon, paljon päälle. Luottorumpali siellä missä kulloinkin häärää.
 
Hanna Turta, alttosaksofoni, akustinen kitara. Turun taide-akatemiasta valmistunut nuori soittaja, jonka ankarana tulikokeena oli osallistua Nylon 66'ersin Reykjavikin keikalle syksyllä 2016. Nylon-soittaja vuoden 2016 keväästä saakka. Lisäksi erilaisia puhallinmusiikki-kokoonpanpanoja. Hanna on heinäkuulle saakka Väli-Amerikassa, joten hän ei päässyt ryhmän promo-valokuvaan.

SOLISTIT:

Hanna Silander. Monipuolinen laulaja, joka aloitti I´'Dees bändin yhtenä solistina 2000-luvun alkuvuosina. Ollut mukana muun muassa monessa Turun Kaupunginteatterin ja Turun Samppalinnan Kesäteatterin produktiossa, Dannyn ja kumppaneiden Finnhits-kiertueen taustalaulajana jne. jne.
 
Flora Kok. Valmistunut laulu-pedagogiksi Turun taide-akatemiasta. Lukuisia bändi-, teatteri- ja oopperajuttuja. Skaala klassisesta laulusta indie-rockiin.
 
Matti Kökkö. Tarvasjokelainen juristi, joka päätti keski-iässä ryhtyä sivutoimiseksi laulajaksi. Matti tuntee hämmästyttävän hyvin paitsi suomalaisen musiikin päälinjat myös monet hämärät sivupolut, aina 1920-luvulta lähtien. Kyllä. Matti Kökkö on miehen oikea nimi eikä suinkaan pseudonyymi. Vaikka toki se taiteilijanimestäkin kävisi.