Steve’n’Seagulls

BROADCAST

broadcast esittelyBroadcastin keikka viime vuoden Rytmiraiteella peruuntui kitaristilaulaja Esa Kaartamon valitettavan menehtymisen vuoksi vain päivää ennen Rytmiraidetta. Onneksemme yhtye lupautui esiintymään tämänvuotisille festareille. Kaartamon tilalla soittaa ja laulaa Hoedownista tuttu Mika Kuokkanen.

Vuonna 1980 perustettu Broadcast nousi suosioon jo ensimmäisellä singlellään Pacific. Lopullisesti pankin räjäytti 1983 ilmestynyt Who´s Got The Ball, jolta levyltä löytyy myös yhtyeen kenties tunnetuin hitti You Break My Heart. Bändi tunnetaan hienoista biiseistä, groovaavasta amerikanmeiningistä ja tyylikkäästä stemmalaulusta. Musiikkia on nimitetty myös ”vaihto-oppilasrockiksi” ja siinä paistaa monin paikoin Kalifornian aurinko.

Broadcast ei varsinaisesti ole koskaan lopettanut, mutta telakalla on kyllä oltu pitkiäkin aikoja. 80-luvun buumin jälkeen vedettiin pitkään henkeä kunnes 1996 tehtiin hieno studiokiekko Handcrafted, jonka biiseistä vastasi pääosin Esa Kaartamo. Tuosta vierähtikin parikymmentä vuotta ennen kuin kesällä 2017 palattiin taas yhteen. Keikkoja on sittemmin tehty vain muutamia. Yhteinen sävel löytyi kuitenkin heti, bändin soittokunto on kova ja yleisön palaute on kaikkialla ollut kiittävää. Tämä on koettava!

Edu Kettunen – kitara, laulu
Kim Lönnholm – laulu
Mika Kuokkanen – kitara, laulu
Jarmo Nikku – kitara
Masa Maijanen – basso
Miri Miettinen – rummut
Tuomas Kesälä - koskettimet