BROADCAST
DR. HELANDER & THIRD WARD feat. LITTLE WILLIE MEHTO
Jiri Nikkinen The Beatles Tribute Band
Screaming Jay & The Bones
SOUL OPERATORS feat. Susanna Erkinheimo
Kikka-Silja Ystävineen

RYTMIKLUBI PITKÄ-JUSSISSA 25.1.2014

Rytmiraide juhlistaa alkanutta vuotta Rytmiklubin merkeissä la 25.1. Hotelli-Ravintola Pitkä-Jussissa, missä julkistetaan myös ensi kesän festivaalin ohjelmisto. Illan aikana lauteille nousevat 70-luvun legendaarinen kurikkalaiskokoonpano Justus Group sekä tuoreempi folkrock-ilmiö Pirulainen. Liput ovelta 15e.

Justus Group oli toiminnassa vuosina 1973-1976 soittaen parhaimmillaan jopa 200 keikkaa vuodessa. Bändi säesti aikoinaan mm. Baddingiä, Mattia ja Teppoa ja Eija-Sinikkaa ja laajaan repertuaariin kuuluu mm. CCR:ää, Hurriganesia ja Kasevaa. Yhtyeessä soittavat Timo Kivistö (keys), Kari Ratavaara (b), Jussi-Pekka ”Justus” Koskiranta (g) ja Matti Ylevä (dr). Justus Group ei bändinä ole koskaan varsinaisesti hajonnut, vaan se on ollut ”jatkuvasti tauolla” ja keikkaillut viime vuosina keskimäärin 10 vuoden välein, viimeksi ensimmäisellä Rytmiraiteella 2007.

Rytmiklubilla Justus Group lupaa soittaa niitä samoja hyviksi havaittuja kappaleita, joita bändi veivasi menestyksellä 40 vuotta sitten. Ensimmäinen setti on ”Kosketuksessa”-tyyppinen intiimi veto, jossa yleisö pääsee lähelle bändiä ja musiikin lisäksi luvassa on muisteloita juttujen ja kuvien muodossa. Puoliltaöin pärähtää toinen, hiukan rockimpi setti.

Pirulainen ylittää sujuvasti musiikillisia raja-aitoja ja venyttää kansanmusiikkigenren tyylikkäästi tähän päivään. Bändi on tunnettu erityisesti katu-uskottavasta ja äijäenergiaa uhkuvasta live-meiningistään, mikä kävi toteen myös viime kesän Rytmiraiteella, missä pelimannit piiskasivat yleisön lähes hurmion porteille. Sittemmin Pirulainen on niittänyt mainetta mm. yhteiskiertueella virolaisen Svjata Vatran kanssa. Yhtyeen esikoislevy Hurja hehku sai vastikään Vuoden kansanmusiikkilevy 2013 –palkinnon.

Pirulaisen riveissä musisoivat Esa Alanko (laulu), Kyösti Järvelä (viulu), Tero Hautamäki (basso), Joni Koski (kitara), Lauri Kotamäki (haitari) ja Anssi Rantala (rummut). Kaikki myös laulavat kun ehtivät. Aina ei ehdi.

Rytmiklubin aikataulut:

20.00 Ovet auki
21.00-22.00 ”Kosketuksessa” Justus
22.30-23.30 Pirulainen
00.00-01.00 Justus

Rytmiraiteen junailijat toivottavat kaikki aidon ja elämänmakuisen rytmimusiikin ystävät lämpimästi tervetulleiksi! Lauantaina bailataan ankarasti!!! 

Rytmilupi