BROADCAST
DR. HELANDER & THIRD WARD feat. LITTLE WILLIE MEHTO
Jiri Nikkinen The Beatles Tribute Band
Screaming Jay & The Bones
SOUL OPERATORS feat. Susanna Erkinheimo
Kikka-Silja Ystävineen

Rytmikisko Esa Kivimäelle

Rytmikisko vuosimallia 2017 on myönnetty kurikkalaislähtöiselle Esa Kivimäelle. Palkinnon luovutti Rytmiraide-festivaaleilla tapahtuman suojelija professori Tomi Taira.

Esa Kivimäki on toisen polven kurikkalainen musiikkivaikuttaja, joka aloitteli soittajanuraansa trumpetistina Kurikan soittokunnassa 60-luvun loppupuolella. Instrumentti vaihtui kuitenkin muutaman vuoden kuluttua rumpuihin ja Esasta tulikin seitsemänkymmenluvun puolivälin jälkeen useammankin yhtyeen riveihinsä havittelema rumpali. Esa tuli jo varhain tunnetuksi tarkkana, mutta myös erittäin muuntautumiskykyisenä rumpalina, ja niinpä hänen yhtyehistoriansakin kattaa kokoonpanoja iskelmäyhtyeistä soul- ja bluesbändeihin, joissa mies nykyään on omimmillaan.

Esa toimi aikoinaan aktiivisesti Kurikan Jazz-kerhossa, jonka ansiosta Kurikassa silloin vielä olemassa olevissa ravintoloissa oli mahdollista kuulla myös tasokkaita kokoonpanoja. Esa on myös toiminut promoottorina ja konserttijärjestäjänä edistäen tälläkin tavoin maakunnallista musiikkikulttuuria.

Muusikkona Esa toimii tällä hetkellä mm. seuraavissa yhtyeissä: Blue Stone, Soul Operators, Conquistador, Jassoo, Kokoonpano sekä Heidi Kurtti Band.

Kurikan Asemafestivaaliyhdistys on ylpeä saadessaan luovuttaa Rytmikisko 2017 –palkinnon Esa Kivimäelle. Paljon onnea!

Esa