Rytmiraiteen lauantaikattaus suorastaan huusi kunnon groovea. Ja kuin taivaan lahjana eteemme tarjoutui mahdollisuus kiinnittää Funky Finns tämän kesän festivaaleille! Monille teistä tämä mainio kombo saattaa vielä olla vieras, mutta nimen takaa löytyy suomalaisen musiikkikentän tuttuja mestaritekijöitä. Ja meno keikalla on sen mukaisesti mitä maukkain!

Funky Finns -bändiä liidaavat kauhajokelaislähtöinen musiikin monitaituri Antti Kleemola sekä musiikin raja-aitojen yli suvereenisti liikkuva trumpetisti-kosketinsoittaja-vokalisti Mikko Pettinen. Kleemola tunnetaan sekä soolouraltaan että monista muista kokoonpanoista. Hän oli mm. yksi UMO:n Stevie Wonder Night –konserttikiertueen solisteista ja vaikuttanut suomalaisten huippumuusikoiden Suo, Kuokka & Jussi -kollektiivissa (Suo, Kuokka & Jussi plays Earth, Wind and Fire  ja Suokka & Jussi plays The Beach Boys). Lisäksi Kleemola on tehnyt kappaleita lukuisille eturivin suomalaisille muusikoille.

Mikko Pettinen on palkittu trumpetisti, joka on soittanut UMOssa vuodesta 1998. Pettinen on esiintynyt useissa kokoonpanoissa sekä soittanut solistina ja sektiosoittajana kymmenillä levyillä hiphopista ja popista salsan ja gospelin kautta jazziin, mm. Kerkko Koskinen Kollektiivissa, Jimi Tenorin livekokoonpanossa sekä Palefacen, HTBT:n, Jonnan, Redraman, Asan ja Anssi Kelan levyillä. 10-henkinen Mikko Pettinen Happy People –kokoonpano on keikkaillut tiiviisti ja nyt Pettinen tuo ”Häppäreiden” ympärille kasatun Funky Finnsin Kurikkaan.

Funky Finns julkaisi korona-aikana ensisinglensä United We Stand. Tätä seurasivat menojalkaa vipattavat sinkut Simpler Times, Very Dark Winter, Rebel ja maaliskuussa julkaistu Do It Like U Wanna. Debyyttialbumi United Souls julkaistaan toukokuun 12. päivä – juuri parahiksi ennen Rytmiraide-kesää.

Funky Finns saapuu Kurikkaan 9-henkisellä kokoonpanolla ja ison torvisektion voimin. Kun tämä sakki nousee lauantai-iltana Rytmiraiteen päälavalle ja antaa palaa, teltta on täynnä hymyhuulia ja vispaavia jalkoja!

Funky Finns:

Mikko Pettinen: voc, keys, trumpet
Antti Kleemola: voc, keys
Onni Lonka: guitar, voc
Sampo Tiittanen: bass 
Markku Heikkilä: drums
Hannu Lamminmäki: trb
William Suvanne: sax 
Teemu Mattsson: trumpet
Joakim Berghäll: bar sax