DR. FEELGOOD
KLAMYDIA
Matti ja Teppo
JONNA TERVOMAA
Matti ja Teppo
MARJO LEINONEN & BUBLICANS
2008
MOUNT MARY
2008
BEATMORE
2008
RHYTHMBREAKERS
2008
AIRI'S
previous arrow
next arrow

Rytmiraide järjestetään kolmatta kertaa kaksipäiväisenä. Joka vuosi päivien artistikattaus on pyritty tekemään toisistaan poiketen ja toisiaan tasapainottaen. Eli jos lauantain ohjenuorana on edelleen ja aina monipuolisuus, on perjantai rakennettu ehkä ”Markkinaperjantain kemut” -teemalla. 😊 Pohjalaista festivaalikansaa tuntevina järjestäjäporukalla oli yksi bändi perjantain pääesiintyjäksi nopeasti kaikkien huulilla ja saimme sen myös kiinnitettyä. Eli rakkaat ystävät, olkaa hyvät: Klamydia!

Vaasalaispoppoo ei suurimmalle osalle esittelyjä kaipaa. Yli 35 vuotta uraa takana, yli 20 julkaistu albumia, yli 450 julkaistu kappaletta, tuhansia keikkoja, jne. jne. Kyseessä siis yksi suomirockin (-punkin) ikoneista ja kulmakivistä, joka on pysynyt vuosikymmenet yleisön suosiossa ja saanut totta kai koko ajan myös uusia faneja. Bändin biiseistä suuri osa on sanoitukseltaan humoristissävytteisiä liikkuen esimerkiksi alkoholin ja navanalustouhujen maastoissa, mutta monelta unohtuu, että tuotannosta löytyy myös paljon vakavia ja kantaaottavia kappaleita. Kosolti radiosoittoa saaneet Pala rauhaa, lapsen oikeudesta olla lapsi kertova Pyyntö sekä Suomi on sun käyvät esimerkeiksi näistä, viimeksi mainitun singlen tuotot bändi muuten lahjoitti lyhentämättömänä sotaveteraaneille.

Klamydian sinänsä yksinkertainen resepti on ollut kaiken ydin: se on ollut aina aito bändi, musiikillinen linja on pitänyt, keikat ovat energisiä ja yleisö nauttii. Rytmiraide-porukastakin löytyy sellaisia, jotka ovat heiluneet bändin tahdissa 90-luvun puolivälissä Mietaalla ja 2020-luvun pohjalaisfestareilla. Rehelliset ja konstailemattomat asiat eivät mene koskaan pois muodista. Mikään ei voisi olla parempi aika ja paikka Klamydian keikalle kuin elokuinen markkinaperjantai-ilta Kurikassa!

Klamydia vm. 2024:

Vesku Jokinen, laulu
Jari Helin, kitara, taustalaulu
Sami Kohtamäki, basso, taustalaulu
Pasi Helin, rummut