DR. FEELGOOD
KLAMYDIA
Matti ja Teppo
JONNA TERVOMAA
Matti ja Teppo
MARJO LEINONEN & BUBLICANS
2008
MOUNT MARY
2008
BEATMORE
2008
RHYTHMBREAKERS
2008
AIRI'S
previous arrow
next arrow

“Boogie Your Blues Away”

Tuo on vuonna 2022 perustetun The Rhythmbreakers yhtyeen motto ja Rhythmn & Blues kuvaa varmaan parhaiten yhtyeen monipuolista, enenevässä määrin omasta tuotannosta koostuvaa musiikkia, joka saa arjen huolet unohtumaan ja tanssijalan vipattamaan.

Bändi perustettiin Järvenpäässä 2022 kesän Puistoblues festivaaleja varten, pitkän linjan muusikoista eräänlaisena All stars- kokoonpanona, esiintymään festivaalin pääkonsertin VIP-alueella bänditaukojen aikana ja jatkoilla Vanhankylänniemen Kartanon terassilla pääkonsertin jälkeen. Huomattiin, että kemiat toimivat hyvin yhteen ja yhteinen juurimusiikin rytmi ja Groove löytyi nopeasti. Siitä jatkettiin urakoimalla myös 2023 Puistoblues festivaalin aikana useissa tapahtumissa ja kesästä loppuvuoteen olikin tiivistä keikkailua, yli 20 keikan verran. Yhtye on toiminut myös jo noin vuoden verran   pyörineen LiveLava & Jamit tapahtuman house bändinä Eikan Pubissa Järvenpäässä. Kokoonpano on jonkun verran vaihtunut parin vuoden aikana. Bändin yhteissoitto on tiukkaa ja omia biisejä on syntynyt hyvän tahtiin. Studio on varattu helmikuun lopulle ja ensimmäinen omasta tuotannosta koostuva levy on tarkoitus julkaista kesän aikana.

Yhtye on peruskokoonpanossa 5-henkinen ja pääosin Järvenpää-Vantaa-Helsinki akselilta, mutta reilu vuosi sitten Kurikkalaistunut solisti-harpisti Kari Viitanen tuo paikallisväriä Rytmiraide festivaaleille ja siksi onkin erityisen hieno päästä soittamaan tähän perinteikkääseen ja hienoon tapahtumaan. Naiset ovat vahvasti esillä tämän vuoden tapahtumassa ja toinen bändin solisteista, Talvi Äkräs täydentää tuota nimekästä ryhmää hienosti. Talvin ääntä on kuvailtu leijuvaksi ja kahlitsemattomaksi, joka kulkee hämärää tietä, mutta kuitenkin aina kohti valoa. Omista sävellyksistä vastaavat Talvi, Kari ja Veka.

Yhtyeen jäsenet:

Talvi Äkräs, laulu, kitara
Kari Viitanen, laulu, huuliharppu ja kitara
Juha Laine, kitara
Josi Kaijalainen, basso
Veka Ohtamaa, rummut, laulu     

Kuva: Seppo Lindfors