Untamo Perttu ja Kakkorin Sahurit palaa Rytmiraiteelle!

Kurikan oman pojan Perttu Hemmingin luotsaama Untamo Perttu & Kakkorin Sahurit tuo Rytmiraiteelle hyvin mielenkiintoisen humppaproduktionsa, joka pohjaa vanhoihin suomalaisiin humppiin sekä muuhun tanssimusiikkiin, mutta on virtaviivaistettu ja fiilattu 2020-luvun tyyliin. Orkesterin solistina on Matti Kökkö. Tämä humppasessio luo varmasti riemukkaan hienon tanssi-illan yhdessä Matin ja Tepon kanssa.

Perjantain kolmas kiinnitys on LeeWings. Yksinomaan Leevi and the Leavingsin musiikkia soittava poppoo tuo hymyn kaikkien huulille ja saa yhteislaulun raikaamaan. Keikoilla kuullaan tietysti kaikkien tuntemat Leavings-kappaleet, kuten ”Mitä kuuluu, Marja-Leena?””Pohjois-Karjala” ja ”Teuvo, maanteiden kuningas”, mutta yhtye esittelee mielellään muitakin kuin 40 ensimmäistä hittiä. Kappaleet on sovitettu kunnioittavasti ajanmukaisiksi ja tunnelma käyskentelee tanssijalalle sopivasta keinumisesta rokin kautta aina kantriinkin asti.

Yhtye on kiertänyt Suomea jo vuodesta 1998. Konsertit ovat hyväntuulisia ja vilpittömiä kokemuksia, joissa niin yleisö kuin bändikin nauttii yhdessä suomalaisen lyriikan vahvimmista tuotoksista. Yhtye esiintyy vakaalla, mutta intohimoisella ammattitaidolla ja kirsikkana i:n päällä ovat komeat neliääniset laulustemmat.

Lauantain ohjelmistoon jo julkaistun Dr Feelgoodin lisäksi on kiinnitetty Jussi Syren And The Groundbreakers, joka on kansainvälisesti arvostettu bluegrass-yhtye. Bändi on kiertänyt yhdeksässä USA:n osavaltiossa ja kuudessa Euroopan maassa. Vuonna 2019 bändi teki levytys-yhteistyötä Grammy-voittaja Michael Clevelandin kanssa tämän vieraillessa viulistina Yhdysvalloissa huippuarviot saaneella ”Bluegrass Headquarters”-albumilla. Groundbreakersin kahdestoista levy ”Bluegrass Christmas” valittiin vuoden 2020 joululevyksi Suomen paikallisradioiden toimesta. Suuri yleisö muistaa bändin ”Itse Valtiaiden” tunnusmusiikista, sekä Ville Valon materiaalia sisältäneestä tribuuttilevystä ”Heartagrass – An Acoustic Tribute To HIM”. Bändi oli kiinnitettynä jo koronan takia peruuntuneille festivaaleille 2021, joten on todella mukavaa, että tänä vuonna bändi saadaan lauteille saakka!

Kategoriat: Uutiset